Pipeløs peis som gir mye varme og glede

Ønsker du et ildsted som gir både varme og glede, har vi perfekte alternativer for deg. Alle våre gasspeiser bruker fornybar energi og kan blant annet kobles til LPG, naturgass eller biopropangass. Peisene leveres i et utsøkt design, og er et ypperlig alternativ for deg som ikke ønsker eller har mulighet til å ha peis med pipe.

Hvorfor velge gasspeis?

Sammenlignet med en peis med pipe, er gasspeisen enkel å plassere og kan i de fleste tilfeller monteres hvor som helst. Mange av peisene kan styres gjennom en fjernkontroll eller bryter, og noen kan til og med styres gjennom en app.

Ønsker du en ny varmekilde til soverommet eller kjøkkenet? Så lenge du plass og mulighet til å føre avgasser ut av huset, som for eksempel gjennom vegg eller tak, kan du få det perfekte “ildstedet” akkurat der du selv ønsker.

I tillegg leveres mange gasspeiser i et unikt design, som gir rommet en liten oppløftning. Peisen fungerer både som et interiør og som en alternativ og energibesparende varmekilde som også kan være bedre for miljøet.

Finn din drømmepeis

Dersom du er usikker på hvilken peis du skal gå for, kan du kontakte oss for en befaring. Våre installatører har lang erfaring med peiser til ulikt bruk, og kan hjelpe deg med å finne en pei du får mest mulig glede ut av.

Fordelen med en gasspeis er at den er hakket mer fleksibel enn en tradisjonell vedovn. Det betyr også at mulighetene er mange. Du kan plassere peisen midt i rommet, som en romdeler eller inntil veggen. Har du en eksisterende pipe kan du også erstatte en tradisjonell vedovn med en gasspeis, og bruke samme pipe som uttak for den nye.

Installasjon og montering

Ettersom det i en gasspeis er levende flammer, stilles det samme krav til sikkerhet som ved installering av en vedovn. Hovedregelen er at det skal være minst én meter fra strålevarmen i peisen til brennbart materiale. Dersom man ønsker å installere en peisen inntil veggen, må man derfor sette opp brannplater mellom peisen og veggen.

Installasjon og montering må alltid utføres av en sertifisert gasstekniker. Kontakt DesignFire i dag dersom du trenger hjelp til råd eller montering. Etter at peisen er installert, må det også utføres etterkontroll. Gasspeiser skal som en generell huskeregel sjekkes annethvert år.

Husk også at ved- og gasspeiser må meldes inn til feier- og brannvesenet. Dette kan vi hjelpe deg med.

DesignFire

DesignFire leverer peiser i utsøkt design, og vi bistår deg gjerne med å finne det alternativet som passer best for din bolig og dine ønsker.

Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe, og sjekk også ut bloggen vår for inspirasjon.

Vi ser frem til å høre fra deg!