Biopeis

Biopeis er et godt alternativ til en miljøvennlig varmekilde. Vi har designpeiser for enhver smak.

Ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.

DesignFire leverer biopeiser i alle fasonger og typer. Vi har noe for enhver smak, og bistår deg gjerne med å finne det alternativet som passer deg og dine behov best. Ta kontakt for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg. 

Hva er en biopeis? 

En biopeis er en peis som brenner bioetanol, og går også under navnet miljøpeiser eller pipeløse peiser. 

Bioetanol produseres av matavfall. Når man brenner bioetanol slippes det ut CO2 og vanndamp – avgasser som ikke er skadelige for deg eller omgivelene. Med andre ord får du et trygt og miljøvennlig alternativ til tradisjonelle peiser. 

Denne miljøvennlige varianten har eksistert på det amerikanske og europeiske markedet i flere år, men kom først til Norge i 2005. Siden den gang har mange norske hjem byttet ut sin tradisjonelle vedovn med en biopeis. 

Regelverk og sikkerhet

I Norge er biopeiser regulert under det svenske regelverket SP 4160 (Svensk Provning). Regelverket stiller blant annet krav til varme, utslipp, materialvalg og kvalitet, i tillegg til at det må ligge ved brukermanual og monteringsanvisning ved levering av peisen. 

Det er Direktoratet for byggkvalitet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) soom håndhever regelverket i Norge. Videre har leverandørene ansvar for å sikre at alle nødvendige papirer følger med ved kjøp av peis. 

Unngå ulykker 

I utgngspunktet er biopeiser et trygt valg, men hvert år skjer det rundt 1-2 ulykker. Normalt skyldes dette at man fyller på brensel mens det allerede er fyr i peisen. Skal du skaffe deg en biopeis, er det viktig at du setter deg godt inn i brukermanualen før du tar den nye ovnen i bruk. 

Alle våre peiser følger EU-kravene som kom i 2016

Varmeeffekt vs. kos

En biopeis kan både brukes som et tilskudd for ekstra hygge i boligen og som varmekilde. Hvor mye peisen faktisk varmer, varierer fra peis til peis – og nærmere bestemt avhenger varmeutslippet av brenneren som er montert i peisen. Vi tilbyr brennere med alt fra 1.500 til 10.000 watt. 

Også design på brennkammer og peis kan ha mye å si for hvor stor varmeeffekt peisen har. Dersom du er usikker anbefaler vi deg å ta kontakt med en av våre montører. Vi hjelper deg med å finne en peis etter dine behov. En biopeis koster omtrent det samme i drift som tradisjonelle vedovner. 

Intelligente løsninger

En automatisk biopeis er for deg som kun ønsker det beste av det beste. Her kan du blant annet styre varmebehov, flammestørrelse, barnesikring og timer ved hjelp av smarthusløsninger, fjernkontroll, mobil eller nettbrett. 

Peisen er smart, unik og pen å se på. Den starter opp i løpet av 3 sekunder og gir varme med én gang. Blir det for varmt, er det bare å trykke stopp. Den vil da brenne opp bioetanolen som er igjen, og deretter slutter å brenne.

DesignFire leverer peiser med et meget enkelt system som gjør at man kan få varme hurtig og stoppe varmen når det er ønskelig – uten at den gir masse ettervarme. Dette er fordelen med en biopeis kontra en vedpeis. Peisene leveres med en pesialkasse og glass, og den kan skreddersys dine behov og tilpasses den størrelsen du ønsker.

Passer like fint på uteplassen

En biopeis er ikke begrenset til innendørs bruk – mange velger å installere slike peiser utendørs på terassen eller i hagen. Med levende flammer får du et lunt og koselig utemiljø hele året. 

Peisen kan bygges inn i mange materialer, slik at det glir inn i designuttrykket du allerede har på uteplassen. Bestill befaring for tips og råd til valg av peis og materialer. 

Miljøvennlig bioetanol

Bioetanol fremstilles blant annet av sukker, mais, korn og poteter, og kan derfor anses som et fornybart og miljøvennlig produkt. Fordelen med bioetanol som fyring er at man slipper sot og røyk. 

Det er viktig å være klar over at feil type bioetanol i verste fall kan skade peisen. Vår bioetanol er dobbeltdestillert og har en alkoholprosent på 96,6% ren alkohol. 

Fordeler med DesignFire bioetanol:

  • Luktfritt
  • Sotfritt
  • Lengre brenntid
  • Skader ikke peisen
  • Mer naturlig og penere flamme
  • Riktig effekt i forhold til garantier KW-godkjenning

Flammen som avgis er høy og oransje og gir et vakkert lysskjær. Bioetanolen etterlater seg kun varme og vanndamp, og er testet av ledende leverandører på markedet. Med peis og bioetanol fra DesignFire kan du nyte trygg og miljøvennlig peiskos. 

Ta kontakt med DesignFire i dag

DesignFire leverer og monterer peiser av høy kvalitet. Vi er en del av Bioflame AS, som tilbyr alt fra tradisjonelle vedovner til elektriske ovner samt bio- og gasspeiser. 

DesignFire speialiserer seg på biopeiser av høy kvalitet og med unikt design. Hos kan du være sikker på at du får det beste av det beste på markedet. Våre biobrennere både TUV- og DIN-godkjente, og fungerer like fint til innendørsbruk som utendørs. 

Se et større utvalg av våre biopeiser her.

Ta kontakt med DesignFire i dag. Vi hjelper deg med din neste varmeovn!